Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης "Δρόμοι Επιβίωσης" που οργανώνεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Εμψυχώτρια του προγράμματος η υπάλληλος του Τμήματος Θεάτρων και Κιν/φων της Δ/νσης Πολιτισμού κ. Αναστασία Ντόβα.

Από την 1η Φεβρουαρίου έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα 10 τμήματα με 250 μαθητές από  Γυμνάσια και Λύκεια  του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής, ενώ  έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή   9 ακόμα σχολεία με 220 παιδιά. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 5 Μαρτίου.

Πρόκειται για ένα βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα,  στο πλαίσιο του οποίου τα παιδιά  καλούνται να βιώσουν για λίγο τις δυσκολίες και την αβεβαιότητα που προκαλεί η τεράστια αυτή αλλαγή της ζωής κάποιου που παίρνει το δρόμο της προσφυγιάς και βρίσκεται από τη μια μέρα στην άλλη χωρίς σπίτι, πατρίδα, σχολείο, οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο. Η επίδραση του προγράμματος στους μαθητές φαίνεται και από το πλήθος των φωτογραφιών που αναρτούν στα κοινωνικά δίκτυα.
 
Top