Στήριξη στον Κώστα Πελετίδη εκφράζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του, Γιώργος Σταματογιάννης.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά καταδικάζει την πρακτική της Χρυσής Αυγής, η οποία είναι υπόδικη ως εγκληματική οργάνωση, να στοχοποιεί με επανειλημμένες μηνύσεις εκλεγμένους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να τους φοβίσει και να τους εμποδίσει από την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Επειδή το ύψιστο καθήκον καθενός αιρετού είναι η προστασία του Συντάγματος και η αφοσίωση στη Δημοκρατία. Επειδή η Δημοκρατία δεν μπορεί να μείνει ανυπεράσπιστη στις διαθέσεις αυτών που την επιβουλεύονται και προσχηματικά την επικαλούνται αποκλειστικά και μόνο για να την καταλύσουν. Επειδή η Δικαιοσύνη, την οποία η οργάνωση αυτή στην πραγματικότητα περιφρονεί, είναι ο εγγυητής του Συντάγματος.

Για τους λόγους αυτούς, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά συμπαραστέκεται στο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής και διώκεται κατόπιν μήνυσής της για δήθεν παράβαση καθήκοντος, καθώς όχι μόνο δεν αποτελεί αδίκημα αλλά, απεναντίας, είναι τίτλος τιμής η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των θεμελιωδών αρχών της»
 
Top