Με το ευφυές, “πληρωμένο”, αλλά κυριότερα, λιγότερο επικίνδυνο... «ραντεβού στα λεμονάδικα» (!!!), απαντά ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πειραιά στο ΣΟΜΕΔΠ, και το «…ραντεβού στα γουναράδικα» (;;;), προκειμένου να "λύσουν" τις συνδικαλιστικές διαφορές τους...
Βαγγέλης Παπάζογλου, «κάτω στα λεμονάδικα» και ρεμπέτικο τραγούδι του Πειραιά..., παρά Άρης Βελουχιώτης και... «ραντεβού στα γουναράδικα», λοιπόν, για μία φράση, που και διχαστικές περιόδους θυμίζει - αλήθεια τι σχέση έχει με τους εργαζομένους; - και πολλοί ιστορικοί μέχρι σήμερα διαφωνούν στην ερμηνεία της....

Η ανακοίνωση του Σ.Ε.Δ.Π.

"Με αφορμή το τελευταίο δελτίο τύπου του σωματείου ΣΟΜΕΔΠ του Δήμου μας, δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στους νοσταλγούς του «…ραντεβού στα γουναράδικα», καθώς δεν συνάδει με το πνεύμα της ενότητας που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των εργαζομένων με σκοπό να αντιμετωπιστούν από κοινού τα μεγάλα προβλήματα που μας αφορούν. Η ειδοποιός διαφορά του Συλλόγου μας είναι ότι τα πρότυπα μας αντλούνται από το μεγαλείο του ελληνισμού και όχι από τις μαύρες σελίδες του διχασμού.

Το ρεβανσιστικό δελτίο τύπου αναφέρεται στην θέση ευθύνης που κατέχει ΚΑΙ ο πρόεδρος του Συλλόγου μας, θίγοντας στην ουσία, όλους τους Διευθυντές και Προϊστάμενους, που κάνουν χρέη, ενώ είναι σε όλους γνωστό ότι οι κρίσεις Διευθυντών και Προϊσταμένων έχουν να γίνουν από το 2008.

Η πάγια θέση του Συλλόγου μας που έχει εκφραστεί επίσημα με παράσταση του Συλλόγου μας στο Γενικό Γραμματέα, παρουσία του τότε Διευθυντή Προσωπικού, ήταν και είναι να γίνουν οι κρίσεις άμεσα (όταν το επιτρέψει το νομοθετικό πλαίσιο). Άραγε για πιο πράγμα μας εγκαλεί; Τρία χρόνια που είναι μέλος στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο δεν το γνωρίζει: και τι έχει κάνει για αυτά που ο ίδιος αναφέρει: Εμείς μιλάμε με έργα, δεν μένουμε στα λόγια.

Aποδεικνύοντας εμπράκτως την στήριξή μας στους συναδέλφους Ι.Δ.Ο.Χ., στην τακτική Γενική Συνέλευση που ήδη έχει προγραμματιστεί, προχωράμε (θέμα 4ο) σε τροποποίηση του καταστατικού μας.  Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας –από τον Δεκέμβριο του 2016- συστάθηκε τριμελής επιτροπή για να επεξεργαστεί την τροποποίηση του και με νέα απόφαση Δ.Σ. στις 13/02/2017, εγκρίθηκαν οι προτάσεις της επιτροπής) Έτσι θα μπορούμε να δεχτούμε σαν μέλη μας  και τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, προκειμένου να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας. Απαντάμε λοιπόν, όποιος βιάζεται σκοντάφτει.

Υπενθυμίζουμε και γνωστοποιούμε στους εργαζομένους του Δήμου Πειραιά, ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΗ, ότι από την αρχή της θητείας μας (τέλη του 2015), έχουμε απευθυνθεί στις διοικήσεις των υπολοίπων συλλόγων – σωματείων, με σκοπό την ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΕΝΩΣΗ και έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον δύο (2) συναντήσεις στα γραφεία του συλλόγου μας. Παρόντες εκτός από τον σύλλογό μας ήταν, η κα Τζιώτη εκπρόσωπος του «Συλλόγου Μονίμων και Αορίστου Χρόνου», ο κος Γκιτάκος εκπρόσωπος του «Σωματείου Οδηγών- Μηχανικών και Εργατ/των», ο κος Λεπεσιώτης εκπρόσωπος του «Σωματείου –ΛΕΩΝΙΔΑΣ-», και ο κος Παπασταμάτης εκπρόσωπος του «Συλλόγου – Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ-».

Στα λόγια υπήρχαν καλές προθέσεις, από τα υπόλοιπα σωματεία αλλά έργα δεν είδαμε. Άρα λοιπόν, γιατί δεν προχώρησαν οι συζητήσεις;;;, για ποια ένωση μιλούν;;;, μήπως όλο αυτό ήταν για «τα μάτια του κόσμου» και έγινε μόνο για επικοινωνιακούς λόγους.

Εμείς ποτέ δεν υπήρξαμε  διασπαστές του συλλόγου, άλλοι διέσπασαν τον σύλλογο και έφτιαξαν τα δικά τους «μαγαζάκια».

Αφουγκραζόμενοι λοιπόν το αίτημα της πλειοψηφίας των εργαζομένων του Δήμου μας, που είναι πιο έντονο από ποτέ, επανερχόμαστε και απευθύνουμε :

ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, προκειμένου να ξεκινήσουμε, άμεσα, συζητήσεις - διαδικασίες για την ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας ευελπιστώντας ότι μέχρι το Πάσχα μπορούμε να έχουμε κάνει τα πρώτα βήματα, έτσι ώστε η «Ανάσταση του Κυρίου», να αποτελέσει και ανάσταση για την ενότητα των εργαζομένων στο Δήμο μας.

ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ.

Και αν δεν μπορούν να προσέλθουν τότε ραντεβού στα λεμονάδικα…….. ΕΔΩ είναι ΠΕΙΡΑΙΑΣ"

epoli.gr
 
Top