Η σειρά της Δραπετσώνας ήταν σήμερα να υποδεχτεί 31 προσφυγόπουλα στο 2o Γυμνάσιο της. Μετά το 5ο Δημοτικό σχολείο Κερατσινίου, η εκπαιδευτική κοινότητα, οι γονείς, η Δημοτική Αρχή, φορείς και αλληλέγγυοι, καλωσόρισαν τους νέους μαθητές στις σχολικές υποδομές της πόλης, στέλνοντας, για άλλη μια φορά, μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς σε όλη την χώρα.

Στη πόλη της προσφυγιάς, της εργατικής τάξης και των μεγάλων αγώνων, την Δραπετσώνα, οι πόρτες του 2ουΓυμνασίου ήταν από νωρίς ανοιχτές σήμερα, προκειμένου να υποδεχθούν τα προσφυγόπουλα. Το σκηνικό καλωσορίσματος που προηγήθηκε πριν λίγες ημέρες στο Κερατσίνι, επαναλήφθηκε και στην Δραπετσώνα. Δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν από νωρίς κρατώντας πλακάτ με τις λέξεις «αλληλεγγύη» και «συνύπαρξη» σε διάφορες γλώσσες, σημαίες και πανό, ώστε να υποδεχθούν τους μικρούς μας φίλους. Τα προσφυγόπουλα κατέφθασαν, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων, στον χώρο του σχολείου, περίπου στις 2.30 το μεσημέρι, κρατώντας πολύχρωμα μπαλόνια.

Στη συνέχεια ακολούθησε εκδήλωση υποδοχής, στην οποία όλα τα παιδιά, μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα, τραγούδησαν. Ταυτόχρονα, οι καθηγητές και οι μαθητές του σχολείου ετοίμασαν και μοίρασαν δώρα και κεράσματα στα προσφυγόπουλα.

http://www.pireasnews.gr/
 
Top