Με ένα μεγάλο αποκριάτικο  πάρτυ για παιδιά, αντί εγκαινίων γιόρτασε ο Πειραιάς την ανάπλαση του πεζόδρομου της Σωτήρος Διός. Με χρώματα, μουσική, χορό, κέφι και πολλά χαμόγελα «πλημμύρισε»  από νωρίς το πρωί, ο πλέον εμπορικός δρόμος του Πειραιά, όπου γονείς και παιδιά μπήκαν στον ρυθμό του καρναβαλιού. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν.

Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με πληθώρα δραστηριοτήτων, φουσκωτά παιχνίδια, facepainting,  ξυλοπόδαρους, επιτραπέζια παιχνίδια,  παράσταση Καραγκιόζη και πολλές εκπλήξεις.

Το αποκριάτικο πάρτυ κορυφώθηκε με τη μοναδική συναυλία του δημοφιλούς συγκροτήματος  "Otherview", που ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους.

Οι  λιλιπούτειοι Πειραιώτες, αλλά και επισκέπτες της πόλης,  είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν τον δικό τους χαρταετό, καθώς και αποκριάτικες μάσκες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός χαρταετού, με έπαθλα όμορφα δώρα, ενώ προσφέρθηκαν μπαλόνια στα παιδιά.

Νωρίτερα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου πλαισίωσε την εκδήλωση με αποκριάτικες μελωδίες.

Ο  Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, ο οποίος συμμετείχε στο αποκριάτικο πάρτυ, προσέφερε  δωροεπιταγές και γλυκά στα παιδιά, ενώ σπουδαστές του Aegean Όμηρος College κέρασαν τους παρευρισκόμενους γλυκά το οποία δημιούργησαν επί τόπου. Μαζί με τους σπουδαστές  ήταν και ο  γνωστός Σεφ Ιάκωβος Απέργης.

Την εκδήλωση  παρουσίασε  η κυρία Νόνη Δούνια.

Ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε:
"Καλημέρα σε όλους. Εύχομαι καλή Σαρακοστή, καλή διασκέδαση σήμερα κυρίως στα παιδιά, αλλά και στους γονείς. Όταν χαμογελάνε τα παιδιά χαμογελάμε κι εμείς.
Επιλέξαμε φέτος να κάνουμε τον εορτασμό για τις Απόκριες στην Σωτήρος Διός. Προηγήθηκε η ανάπλαση του πεζόδρομου,  την οποία είχε ανάγκη η πόλη, αφού είναι ο πιο εμπορικός δρόμος της. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό. Επιλέξαμε αντί για εγκαίνια, να κάνουμε ένα πάρτυ για τα παιδιά με πολλές δράσεις και με τον Εμπορικό Σύλλογο στο πλευρό μας, όπως άλλωστε είμαστε και εμείς.  Θέλουμε να ενδυναμώσουμε την αγορά του Πειραιά, θα το καταφέρουμε σιγά – σιγά. Σκοπός μας σήμερα είναι να δώσουμε χαρά σε μικρούς και μεγάλους.
Ευελπιστώ ότι δράσεις σαν κι αυτή  θα επαναληφθούν στην πόλη, προκειμένου να έχουμε,  παρά τα προβλήματα,  ανάσες χαράς  και διασκέδασης.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ο.Π.Α.Ν  που είναι διοργανωτής και την Πρόεδρο  Σταυρούλα Αντωνάκου.
Να ευχαριστήσω, τις 4moms τη Βάσω, τη Βιβή και την Αμαλία που μας βοήθησαν και όλους όσοι συνέβαλαν για να γίνει το αποκριάτικο πάρτυ. Είναι μια όμορφη μέρα στην πόλη μας και χαίρομαι γιατί βλέπω  τα παιδιά να χαμογελούν".


Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ανέφερε:

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέτος είχαμε τη δυνατότητα να συνδυάσουμε τις αποκριάτικες εκδηλώσεις με την ανάπλαση της Σωτήρος Διός, του πιο κεντρικού εμπορικού πεζόδρομου του Πειραιά.
Θέλουμε να δίνουμε χαρά στον κόσμο, θέλουμε τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να παίξουν, να κάνουν facepainting, να παρακολουθήσουν Καραγκιόζη - η παράδοσή μας- να παρακολουθήσουν τη συναυλία με τους «Otherview».
Έχουμε πάρα πολλά πράγματα  σήμερα για όλη την οικογένεια. Χαιρόμαστε που έχει ανταπόκριση, χαιρόμαστε που έχει πάρα πολύ κόσμο.
Επίσης, το ίδιο ισχύει  και για την Καθαρά Δευτέρα. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με τη βοήθεια βέβαια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, θα έχουμε εδέσματα και πέταγμα χαρταετού, μουσική και παραδοσιακούς χορούς από πολιτιστικούς συλλόγους του Πειραιά.
Την Καθαρά Δευτέρα λοιπόν, στην πλαζ Φρεαττύδος από το πρωί, σας περιμένουμε για να περάσουμε όμορφα, όπως σήμερα".

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκος  Μανεσιώτης, σημείωσε:
«Είναι πράγματι μια εξαιρετική πρωτοβουλία. Πολλά συγχαρητήρια πρώτα στον Δήμο Πειραιά και φυσικά στην πρωτοβουλία 4moms.  Είναι τόσος πολύς ο κόσμος, ομολογώ ότι σπάνια βλέπουμε τόσο πολύ κόσμο και μάλιστα με τόσο πολύ θετική ενέργεια που βγαίνει και απορρέει από τα παιδάκια που έχουν μαζευτεί και τις μαμάδες τους φυσικά.
Τέτοια χρειάζεται ο Πειραιάς, τέτοια λείπουν από τον Πειραιά για να μπορέσουμε όλοι μαζί να ξεφύγουμε από αυτό το κλίμα της απίστευτης μιζέριας που έχουμε περιέλθει το τελευταίο διάστημα».  

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Κυριακή 26/2/2017 από τις 18:00, θα πραγματοποιηθεί Αποκριάτικο πάρτυ  με θέμα τη δεκαετία του 1960  από τα μαγαζιά της Τρούμπας, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά.

Ο εορτασμός της Αποκριάς  στον Δήμο Πειραιά θα κορυφωθεί την Καθαρά Δευτέρα  με σαρακοστιανό γλέντι στη Φρεαττύδα από τις 10:30  το πρωί.  Ο Δήμος Πειραιά γιορτάζει τα Κούλουμα με το πέταγμα του χαρταετού, με νηστίσιμα εδέσματα, παραδοσιακό γλέντι με χορευτικό συγκρότημα της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά "Η Ομόνοια" και με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου. Δωρεάν για όλους, μετά από χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Στο αποκριάτικο πάρτυ παρευρέθηκαν:
Η Βουλευτής κα Γεωργία Γεννιά. Ο  Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης. Οι Αντιδήμαρχοι : κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και κ.κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, Στέλιος Γαϊτανάρος και Κυριάκος Σιγαλάκος. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος. Ο Εντεταμένος Δημοτικός Σύμβουλος  κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας. Η Δημοτική Σύμβουλος κα Αμαλία Φύκια.  Ο Αντιπρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π. κ. Στέλιος Μπρατσόλης. Ο πρώην Δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Γλύκας. 

 
Top