Πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Πειραιά στην πλαζ Φρεαττύδας για να γιορτάσει τα παραδοσιακά Κούλουμα. Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν και χόρεψαν με κρητική μουσική, χορό, τραγούδι και γεύτηκαν δωρεάν σαρακοστιανά εδέσματα, τα οποία ήταν μια ευγενική προσφορά της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.

Ο ουρανός γέμισε από εκατοντάδες χαρταετούς σχηματίζοντας στον αέρα ένα πολύχρωμο μωσαϊκό. Την εκδήλωση άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά που έπαιξε γνωστές αγαπημένες μελωδίες. Ακολούθησε χορευτικό συγκρότημα της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» με κρητικούς χορούς και τραγούδια.

Παράλληλα ραδιοφωνικοί παραγωγοί από τον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 εξέπεμπαν ζωντανά το πρόγραμμα του σταθμού και μοίραζαν δώρα στο κοινό. Το γλέντι συνεχίζεται ως αργά το απόγευμα. 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Θα ήθελα να ευχηθώ Καλή Σαρακοστή σε όλους. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Δήμου Πειραιά, να γιορτάσει τα Κούλουμα στην εκδήλωση που διοργανώσαμε στην πλαζ Φρεαττύδας. Οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες της πόλης μας, "πλημμύρισαν" την παραλία της Φρεαττύδας, τα παιδιά με τους γονείς πέταξαν χαρταετό, γεύτηκαν σαρακοστιανά εδέσματα, ψυχαγωγήθηκαν με παραδοσιακή μουσική. Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στο αποκριάτικο πάρτυ στον ανακαινισμένο πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, στο αποκριάτικο πάρτυ που διοργάνωσαν χθες τα καταστήματα της Τρούμπας με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά, αλλά και σήμερα στα Κούλουμα, μας χαροποιεί και δείχνει πόσο ανάγκη έχει ο κόσμος να ζήσει όμορφες στιγμές και να ξεφύγει αν θέλετε, από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος για ακόμα μια χρονιά, με την ευγενική του χορηγία στην εκδήλωση μας για την Καθαρά Δευτέρα, στηρίζει έμπρακτα τον Δήμο Πειραιά. Γνωρίζετε, ότι οι οικονομικές δυνατότητες του Δήμου είναι περιορισμένες και όπως έχω ξαναπεί, θεωρώ πως τέτοιου είδους συνέργειες είναι αξιέπαινες γιατί δίνουν χαρά στον κόσμο και προσφέρουν χαμόγελα στα παιδιά μας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Ρ/Σ "Παραπολιτικά 90,1", για την χορηγία επικοινωνίας και τη στήριξή τους, τον Πρόεδρο της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά "Η Ομόνοια" κ. Θοδωρή Τσόντο και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης».






 
Top