Όπου κι αν βρίσκεσαι, σκάβε βαθιά. Κάτω είναι η πηγή. Άσε τους σκοταδιστές να φωνάζουν πως κάτω είναι η κόλαση».
Με αυτήν την φράση του Γερμανού φιλόσοφου Φρίντριχ Νίτσε ξεκινά την ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, απαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε η ΔΑΣ-ΟΤΑ του Δήμου Νίκαιας στον πρόεδρο του Συλλόγου και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκου Τράκα.

Η απαντητική ανακοίνωση, συνταγμένη σε ιδιαιτερα σκληρό ύφος, έχει αναλυτικότερα ως εξής:

«Συνάδελφοι
Τα κομματικά φερέφωνα της ΔΑΣ-ΟΤΑ για μια ακόμη φορά ανέλαβαν εργολαβικά την σπίλωση του αγωνιστικού σωματείου της Νίκαιας-Ρέντη και προσωπικά του Προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και Προέδρου του Δ.Σ. Νίκου Τράκα.
Οι Σταλινικές πρακτικές της συγκεκριμένης παράταξης μας είναι γνωστές εδώ και χρόνια , αντιλαμβανόμαστε πλήρως την σύγχυση των τοπικών στελεχών του ΠΑΜΕ για την ανάληψη της Προεδρίας της ομοσπονδίας από τον συνάδελφο Τράκα , αλλά θα πρέπει να  εμπεδώσουν σύντομα την πραγματικότητα διότι είναι βούληση του συνόλου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση…
Το αγωνιστικό σωματείο της Νίκαιας δεν είναι τυχαία «κόκκινο πανί» για τις δυνάμεις της αντίδρασης.

 Έχει πρωτοστατήσει για μόνιμη εργασία  , για αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων στους δήμους , στέκεται στο πλευρό κάθε συναδέλφου στους χώρους εργασίας , και έχει πρωτοπόρα δράση σε όλη την Ελλάδα…
Κυρίως έχει ξεμπροστιάσει στα μάτια της κοινωνίας τον ψευτοαριστερό ρόλο της ΔΑΣ-ΟΤΑ και την αντεργατική πολιτική του Μπενετάτου στην πόλη μας…
 Οι διώκτες της μόνιμης και σταθερής δουλείας , οι θιασώτες των απολύσεων 300 συναδέλφων της περασμένης Δημαρχιακής περιόδου , οι εμπνευστές της τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς με τις στρατιές κομματικών ροπαλοφόρων μπράβων και του ανελέητου πογκρόμ κατά των πρώην συμβασιούχων, οι μέχρι εχθές «νόμος είναι το δίκιο του Δημάρχου», θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους όποτε θα μας προκαλούν.

Έχουν το θράσος να μιλούν για τα Μ.Α.Π. ( μέσα ατομικής προστασίας ) αυτοί που τα χάρισαν 3 ολόκληρα χρόνια στον ψευτοαριστερό τους Δήμαρχο στον βωμό προφανώς της «προλεταριακής ολοκλήρωσης»…
Ας απολογηθούν οι εργατοπατέρες του ΠΑΜΕ για την μη απόδοση τους επί 3 χρόνια ( τα οποία ως γνωστόν χάθηκαν δια παντός ), ας απολογηθούν για τα νυχτερινά ατυχήματα που θάφτηκαν ως δια μαγείας , ας απολογηθούν οι αόρατοι κομισάριοι για τους μισθούς πείνας των 300 ευρώ που λάμβαναν οι συνάδελφοι μας με τις ευλογίες του «Στάλιν»…
Ας μας εξηγήσουν τι είδους «αριστερή πολιτική» ήταν το απαράδεκτο καθεστώς των νοικιασμένων εργαζόμενων  στην “ triumph hellas” , ένα καθεστώς το οποίο δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα επί Μπενετάτου…

Για αυτήν την ¨υγιεινή και ασφάλεια¨ αναφέρονται τα φερέφωνα της κομματικής αθλιότητας…;

Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι ένα πολύ καλύτερο εργασιακό περιβάλλον με εργασιακή ειρήνη στους χώρους εργασίας  , παρόλο που η οικονομική κατάσταση είναι σε τραγικά επίπεδα λόγο της μνημονιακής βαρβαρότητας .  

Ένα περιβάλλον π.χ. δίχως εργολάβους στο Ηλεκτρομηχανολογικό τμήμα , μιας και ξαφνικά αναφέρονται για το τμήμα που αποκαλούσαν επί 8 χρόνια «τεμπέληδες και χαβαλέδες» δια στόματος Αγγελινιάδη.
Προφανώς τα κοσμητικά επίθετα των πρωτοπαλίκαρων  , αλλά και οι ροπαλοφόροι φουσκωτοί της προηγούμενης διοίκησης , βοηθούσαν την ψυχική υγιεινή των εργαζομένων και λυπούμαστε βαθιά που δεν το αντιληφθήκαμε πιο γρήγορα…
Συνάδελφοι ο Σύλλογος Εργαζομένων δεν απολογείται στον κομματικό συνδικαλισμό  και την διασπαστική του πολιτική!

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι το πρόβλημα της μη απόδοσης του γάλακτος δημιουργήθηκε από τις συνεχιζόμενες ενστάσεις της ανταγωνιστικής εταιρείας.
Το έχουμε συζητήσει διεξοδικά με τα μέλη δίχως να αποκρύψουμε το πρόβλημα.
Η ΔΑΣ-ΟΤΑ γνωρίζει  πολύ καλά ότι τα γάντια και όλα όσα αναφέρουν είναι σε ισχύ, όπως είναι σε ισχύ οι εμβολιασμοί του προσωπικού και ο Γιατρός εργασίας .
Δεν θα αναφέρουμε λεπτομέρειες για ενέργειες που είναι προβλεπόμενες , στην ημερήσια διάταξη και που δεν είχαν την παραμικρή ισχύ την περασμένη περίοδο της Σταλινικής υποκρισίας.
Αν δεν είναι ενημερωμένοι δεν ευθύνεται το Δ.Σ. αλλά η ανικανότητα και η ανυπαρξία που τους διέπει στην συνδικαλιστική τους δράση.
Τους καταγγέλλουμε στο σύνολο των εργαζομένων ότι δεν συμμετέχουν σε καμία δράση του σωματείου.
Το πράττουν εσκεμμένα , με σαφή άνωθεν εντολή , και στόχο έχουν να διαλύσουν ότι δεν ελέγχουν. Αυτό όμως δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ!
Η προσφυγή στα Δικαστήρια πραγματοποιήθηκε υπό τον φόβο να χαθούν δικαιώματα τα οποία είναι σε εκκρεμότητα από την μη κατάθεση του Νομοσχεδίου . Πράξαμε δηλαδή το αυτονόητο δίχως να εγκαταλείψουμε την συνδικαλιστική δράση , και το γνωρίζουν καλά τα φερέφωνα της ΔΑΣ.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι πολύ κοντά στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ με το Υπουργείο για την αποκατάσταση της αδικίας που πλήττει κυρίαρχα δικαιώματα μας. Όλα τα υπόλοιπα ανήκουν στην νοσηρή φαντασία των αόρατων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ ,  που δεν τους ενδιαφέρει η επίλυση του προβλήματος , αλλά η διατάραξη της ενότητας με άθλιες πρακτικές.
Όσο αφορά για το περιβόητο 25άρι που με στόμφο αναφέρει το ΠΑΜΕ , είναι γνωστό  ότι το Δ.Σ. έχει συμφωνήσει με την διοίκηση για την διευθέτηση του δίχως να αναφέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες.
Όσο για τα Δικαστήρια που αναφέρουν στην ανακοίνωση , θα πρέπει να τους υπενθυμίσουμε ότι το Δ.Σ. προστρέχει σ’ αυτά μονάχα για να διαφυλάξει τα δικαιώματα των εργαζομένων και όχι για να απολύσει συναδέλφους όπως έπραξαν οι άθλιοι κομισάριοι του ΠΑΜΕ  επί Δημαρχίας Μπενετάτου…

Δηλώνουμε ξεκάθαρα και προς κάθε κατεύθυνση ότι η μαύρη προπαγάνδα δεν θα περάσει!
Το Δ.Σ. είναι προσηλωμένο στην διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των ΟΤΑ , στην αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων σε όλη την χώρα , στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και στην ανατροπή των μνημονίων που μας οδηγούν στην ανέχεια και τον εργασιακό μεσαίωνα.
Αυτό ίσως να ενοχλεί κάποιους….

Έχουμε ισχυρότερη μνήμη και κρίση…
 Καλημέρα Κοκκινιά!
                                                                       ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
http://www.pireasnews.gr/
 
Top