ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΤΟΥΣ OTHERVIEW ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΗ ΣΩΤΗΡΟΣ ΔΙΟΣ
 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΗΝ  ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΣΤΗ ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτυ,  που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017, στον ανακαινισμένο πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, ο Δήμος Πειραιά προσκαλεί δημότες και επισκέπτες, να μπουν στο ρυθμό του Καρναβαλιού.
Οι  μικροί μας φίλοι θα ψυχαγωγηθούν με πληθώρα δραστηριοτήτων, φουσκωτά παιχνίδια, μουσική, χορό, δημιουργική απασχόληση, παράσταση Καραγκιόζη, ξυλοπόδαρους και πολλές ακόμα εκπλήξεις. Το πάρτυ θα κορυφωθεί με τη συναυλία του δημοφιλούς συγκροτήματος "Otherview". Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά παράλληλα, θα μοιράσει δωροεπιταγές στα παιδιά, ενώ το Aegean Όμηρος College  θα προσφέρει εδέσματα στον κόσμο.
Υπενθυμίζεται ότι τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά, διοργανώνουν αποκριάτικους χορούς με πρωταγωνιστές το κέφι, την αισιοδοξία και τη χαρά, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά θα "πλημμυρίσει" με αποκριάτικες μελωδίες τις εκδηλώσεις στην πόλη. Παράλληλα, οι λιλιπούτειοι δημότες θα δημιουργήσουν αποκριάτικες μάσκες στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.




Οι εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα, με το πέταγμα του χαρταετού στη Φρεαττύδα, παραδοσιακό γλέντι με χορευτικό συγκρότημα από την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά "Η Ομόνοια", με χορό, τραγούδι και άφθονα σαρακοστιανά εδέσματα, δωρεάν για όλους, μετά από χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το εξής:


Αποκριάτικο πάρτυ στον ανακαινισμένο πεζόδρομο της Σωτήρος Διός
και συναυλία με τους "OTHERVIEW"

25/2/2017

Στον ανακαινισμένο πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτυ για όλη την οικογένεια, το  Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017, από τις 10:30 έως τις 14:00.  

Μικροί και μεγάλοι θα ψυχαγωγηθούν με φουσκωτά παιχνίδια,ποικίλα happening και events όπως Facepainting, Ξυλοπόδαρο, παράσταση Καραγκιόζη. Τα παιδιά θα φτιάξουν τον δικό τους χαρταετό,  όπως και αποκριάτικες μάσκες, ενώ θα πραγματοποιηθούν πολλές άλλες εκπλήξεις που θα βάλουν  τον κόσμο στο πνεύμα της Αποκριάς.

Παράλληλα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου θα  πλαισιώσει την εκδήλωση με αποκριάτικες μελωδίες,  ενώ όσοι βρεθούν στη Σωτήρος Διός, θα απολαύσουν  μια μοναδική συναυλία από τους  "Otherview".

Ο  Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, ο οποίος  συμμετέχει στο αποκριάτικο πάρτυ, θα προσφέρει δωροεπιταγές και γλυκά στα παιδιά.

Σε δύο σημεία της Σωτήρος Διός, σπουδαστές του Aegean Όμηρος College, θα προσφέρουν γλυκά. Μαζί με τους σπουδαστές θα βρίσκεται και θα τους εμψυχώνει ο γνωστός Σεφ Ιάκωβος Απέργης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθούν μπαλόνια στους μικρούς μας φίλους, ενώ θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός χαρταετού, με έπαθλα όμορφα δώρα. 

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η κυρία Νόνη Δούνια.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το εξής:

10:30-11:00  

Αποκριάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

 11:00 - 14:00 Δραστηριότητες για παιδιά

Ομαδικά  Αποκριάτικα Παιχνίδια: 3 ψυχαγωγοί που υποδύονται παιδικούς ήρωες παίζουν μαζί με τα παιδιά συνεχόμενα,  διαφορετικά διασκεδαστικά παιχνίδια.       

Ξυλοπόδαρος:  Ο πανύψηλος φίλος των παιδιών με εντυπωσιακό κοστούμι παίζει με μικρούς και μεγάλους.                           

Μασκότ  Γιγαντοστολή

Νεράιδα - Face Painter : 2 σταθμοί όπου οι νεράιδες μεταμορφώνουν τα παιδικά πρόσωπα.

Κατασκευή Χαρταετού Μινιατούρας: Ο τεχνίτης Προκόπης βοηθάει τα παιδιά και τα καθοδηγεί να φτιάξουν χαρταετό. 

 Κατασκευή Αποκριάτικης Μάσκας: Με πολλά και διαφορετικά υλικά και φαντασία το κάθε παιδί φτιάχνει τη μάσκα του.

Μουσική με DJ για όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στην πλευρά της Ηρώων Πολυτεχνείου.


Κατά μήκος του δρόμου θα υπάρχουν παιχνίδια με επιτραπέζιο air hockey, catch the light, ποδοσφαιράκι, και 4 φουσκωτά παιχνίδια.  Σε όλα τα παιχνίδια θα υπάρχει επιτήρηση από ειδικούς.

11:30 - 12:30

Παράσταση Καραγκιόζη


12:30 - 14:00
Συναυλία του συγκροτήματος Otherview


Οι αποκριάτικες  εκδηλώσεις είναι δωρεάν για όλους


Καθαρά Δευτέρα
Σαρακοστιανό Γλέντι στη Φρεαττύδα

27/2/2017
Ο Δήμος Πειραιά γιορτάζει τα Κούλουμα με το πέταγμα του χαρταετού, με σαρακοστιανά εδέσματα, παραδοσιακό γλέντι με χορευτικό συγκρότημα της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά "Η Ομόνοια", χορό, τραγούδι στην παραλία της Φρεαττύδας από τις 10:30  το πρωί, δωρεάν για όλους, μετά από χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά θα ανοίξει τη γιορτή με αποκριάτικες μελωδίες. Παράλληλα, ραδιοφωνικοί παραγωγοί από τον Ρ/Σ  "Παραπολιτικά 90,1", θα εκπέμπουν ζωντανά το πρόγραμμα του σταθμού από τη Φρεαττύδα και θα μοιράζουν δώρα στο κοινό.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο 1ο Λύκειο Καλλίπολης (είσοδος από Μαρίας Χατζηκυριακού).

Επιπλέον, ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων, για να διασκεδάσουν δημότες και επισκέπτες κάθε ηλικίας,  στο κλίμα της Αποκριάς. Συγκεκριμένα:

Τα παιδιά  φιλοτεχνούν Μάσκες για τις Απόκριες
24/2/2017

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά υποδέχεται μαθητές δημοτικών σχολείων του Πειραιά και γιορτάζει τις Απόκριες, διοργανώνοντας πρωτότυπα εργαστήρια στο πνεύμα της Αποκριάς, δωρεάν για όλα τα παιδιά.  Συγκεκριμένα,  την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 στις 10:00 π.μ., τα παιδιά θα δημιουργήσουν μάσκες από ζωγραφικά μοτίβα, εμπνευσμένες από   ήρωες κινουμένων σχεδίων. 
Δηλώσεις  Συμμετοχής:
Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν κράτηση,στο τηλέφωνο 210 4101402, καθημερινά από τις 10:00 π.μ. έως την  13:00 το μεσημέρι.

Μουσικό πάρτυ και βράβευση καλλιτεχνών στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

20/2/2017
Μουσικό αφιέρωμα με τίτλο: "Χρυσή βραδιά 2017" διοργανώνει η Διεθνή Λέσχη Φίλων Μουσικής Δεκαετιών 60-70-80, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, τη Δευτέρα 20/2/2017 στις 19:00. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα τιμηθούν συγκροτήματα, τραγουδιστές και πρόσωπα από τις δεκαετίες 60-70-80, ενώ 3 Dj  θα διαλέξουν δίσκους από την Ελληνική Ποπ και θα διασκεδάσουν το κοινό.  Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Μουσική εκδήλωση στη Δημοτική Πινακοθήκη

24/2/2017

Μουσική εκδήλωση από τον Σύλλογο Φίλων Κλασσικής Μουσικής& Όπερας, στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, στις 19:00.

Αναβίωση της Τρούμπας του 1960 σε ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτυ

Η εποχή του 1960 θα αναβιώσει στην Τρούμπα, με ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτυ, που θα πραγματοποιηθεί  από καταστήματα της περιοχής, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 από τις 6:00 το απόγευμα και είναι υπό τη αιγίδα του Δήμου Πειραιά.


Τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά, ολοκληρώνουν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις τους.

 
Top