Σε εξέλιξη βρίσκεται η αξιολόγηση των προτάσεων που κατατέθηκαν στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Ιδεών που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής για την ανάπλαση των 640 στρεμμάτων της πρώην λιμενο-βιομηχανικής περιοχής των Λιπασμάτων Δραπετσώνας. 
 Στο πλαίσιο αυτό η επταμελής Κριτική Επιτροπή, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας Γ. Ανδρεαδάκης πραγματοποίησαν επίσκεψη - αυτοψία στην  περιοχή των Λιπασμάτων την Παρασκευή 17/02/2017, προκειμένου να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης στην περιοχή αυτή.
Όπως είναι γνωστό η αναζωογόνηση και η ανάπτυξη της περιοχής αυτής αποτελεί μια από τις πλέον σημαντικές οικονομικές, περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις όχι μόνο για τον Πειραιά αλλά για την Αττική γενικότερα. Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός αισθητικά, ποιοτικά και λειτουργικά χώρου που θα συγκεντρώνει ποικιλίες ήπιων χρήσεων και δράσεων και θα αναβαθμίζει το περιβάλλον και το αστικό τοπίο της ευρύτερης περιοχής και θα σηματοδοτεί το τέλος της πολύχρονης και πολύπλευρης υποβάθμισης της περιοχής.


http://www.pireasnews.gr/
 
Top