Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε σε εκδήλωση της ποδοσφαιρικής ομάδας του Εθνικού Πειραιώς, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του μεταξύ  άλλων,  τόνισε:
«Καλησπέρα σε όλους και από εμένα. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά.

Δεν θα μιλήσω για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στον Πειραιά, ούτε για τις σημαντικές αλλαγές που θα γίνουν το 2017 σε συνεργασία με την Περιφέρεια στους αθλητικούς χώρους της πόλης μας.  
Δε νομίζω να υπάρχει διαχρονικά, Δήμαρχος της πόλης που να μην ήθελε να βοηθήσει, να συνδράμει, ώστε ο Εθνικός να αποκτήσει νέο γήπεδο. Αυτό είναι αντικειμενικό και πρέπει να δούμε  ποιες δυνατότητες υπάρχουν.
Ο Πρόεδρος του Εθνικού εδώ και δυόμιση  χρόνια που είμαι στο τιμόνι του Δήμου έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες, στις οποίες κι εγώ αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης είμαστε δίπλα του.   
Το πρόβλημα είναι η γη. Κατάφερε ο ίδιος με δικές του πρωτοβουλίες και εξαιρέθηκε ένα κομμάτι, που ήταν προς πώληση, από τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ,  που ήταν κατάλληλος χώρος για να γίνει το  νέο γήπεδο.
Η Περιφέρεια  έκανε τη δική της δουλειά και είχε την πρόθεση να διαθέσει, αν θυμάμαι  καλά, 2,5 ή παραπάνω εκατομμύρια, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το γήπεδο του Εθνικού.
Άρα, φαινόταν ότι πραγματικά μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Είναι εξαιρετικά δύσκολες ορισμένες διαδικασίες.
Από το ΤΑΙΠΕΔ να πάει στη Γεν. Γραμματεία υπάρχουν διάφορες λεπτομέρειες μέσα στο ΦΕΚ, που  δεν επιτρέπουν να γίνουν γήπεδα με κερκίδες, μόνο εγκαταστάσεις  χωρίς κερκίδες.
Το δασαρχείο βάζει τα δικά του θέματα γιατί υπάρχουν δέντρα. Μιλάμε λοιπόν για μια  σειρά θεμάτων. Άλλαξε ο Υπουργός μπήκε ο κ. Βασιλειάδης, ο οποίος είναι Πειραιώτης. Το ξανασυζητάμε με τον Πρόεδρο εδώ και με την Περιφέρεια και για να είμαι ειλικρινής,  πρέπει να γίνει μια συνολική προσπάθεια και νομίζω όλοι  το προσεγγίζουμε θετικά.
Εντύπωσή μου είναι ότι τουλάχιστον για το ΣΕΦ,  εάν μέχρι τον Μάιο  δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε άκρη,  θα πρέπει να κοιτάξουμε να βρεθεί οριστική λύση. Αλλά υπάρχουν προϋποθέσεις για να συνεννοηθούμε.

Συζητάμε και με τον Πρόεδρο εδώ και με τον Αντιπεριφερειάρχη και με τον Υπουργό και πρόσφατα συζητήσαμε σε μια θεατρική παράσταση που βρεθήκαμε με τον υπουργό και με τον πρόεδρο του Εθνικού. Και τώρα κουβεντιάζουμε κάθε μήνα. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα είμαστε δίπλα στην προσπάθεια που γίνεται με θετικό τρόπο.  Το αν θα ευοδώσει δεν είναι θέμα του εκάστοτε Δημάρχου ή του εκάστοτε Αντιπεριφερειάρχη. Υπάρχει μια σειρά θεμάτων για να γίνει ένα γήπεδο,  καθώς οι διαδικασίες είναι δύσκολες.
Ξέρετε, εξίσου  ιστορικές  ομάδες  με τον Εθνικό δεν είχαν γήπεδο ή  δεν έχουν ακόμη γήπεδο και παλεύουν και άλλοι σύλλογοι με αυτές τις διαδικασίες.
Αν όλη η πόλη εδώ έχει μια συγκεκριμένη πρόταση και την υποστηρίξουμε, αυξάνουμε  κατά πολύ τις πιθανότητες  αυτή να υλοποιηθεί.
Εύχομαι στον Εθνικό να κάνει γήπεδο,  να βρει τον δρόμο του.
Έζησα στον χώρο του ποδοσφαίρου  20 χρόνια σε ένα αντίπαλο βέβαια σωματείο, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Γνωρίζω την ιστορία του Εθνικού, πόσο μεγάλο σωματείο είναι, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο και σε άλλα αθλήματα. Εύχομαι να βρει τον δρόμο του συνολικά ο Εθνικός και σε επίπεδο ποδοσφαίρου. Η πόλη έχει ανάγκη να υπάρχει αλληλεγγύη και ένας υγιής ανταγωνισμός μεταξύ του Εθνικού και του Ολυμπιακού και όχι αυτά που γίνονταν  παλιά.
Πιστεύω ότι ο Εθνικός μπορεί να τα καταφέρει. Έχει ανθρώπους που τον αγαπάνε και σήμερα αποδεικνύεται αυτό στην κατάμεστη αίθουσα. Δεν έχω δει πιο πολύ κόσμο στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Καλή χρονιά σε όλους. Σας ευχαριστώ πολύ».


Από την πλευρά του Δήμου Πειραιά παρευρέθηκαν:
ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Δαβάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Β. Ταταρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Κ. Σιγαλάκος. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αν. Κάρλες και κα Ε. Καλλέργη.
Ο Αντιπρόεδρος της ΔΗΡΑΠ κ. Στ. Μπρατσόλης. Ο  Επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Π. Κουβάτσος  και ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Γ. Αλιφραγκής.  
 
Top