Ο Δήμος Πειραιά στηρίζει τη διοργάνωση του πρώτου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2017,  από την κινηματογραφική ομάδα NAIL.

Στόχος είναι η έκφραση και η ανάδειξη νέων δημιουργών και η διεύρυνση του πολιτιστικού χαρακτήρα της πόλης του Πειραιά.

105 δημιουργοί από την Ελλάδα και την Κύπρο, απέστειλαν τις ταινίες τους.  Από αυτές, επιλέχθηκαν οι 35 για να διαγωνισθούν και να βραβευθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Οι κατηγορίες στις οποίες θα διαγωνιστούν οι ταινίες είναι οι εξής:

-          Καλύτερης Ταινίας
-          Καλύτερης Σκηνοθεσίας
-          Α’ Ανδρικού Ρόλου
-          Α’ Γυναικείου Ρόλου
-          Καλύτερου Σεναρίου
-          Καλύτερης Διεύθυνσης Φωτογραφίας
-          Βραβείο Κοινού

Η Κριτική επιτροπή αποτελείται από διακεκριμένους καλλιτέχνες του χώρου και είναι:

-          Νίκος Διαμαντής (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά)
-          Τώνης Λυκουρέσης (Σκηνοθέτης)
-          Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη (Σκηνοθέτης)
-          Προμηθέας Αλειφερόπουλος (Ηθοποιός)
-          Κώστας Ανταλόπουλος (Ηθοποιός)
-          Κόρα Καρβούνη (Ηθοποιός
-          Κυριάκος Νοχουτίδης (Διευθυντής Φωτογραφίας)
-          Αντώνης Morgan Κωνσταντουδάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ/Σκηνοθέτης)
-          Λίνα Φούντογλου (Διοργανωτής Φεστιβάλ/Ηθοποιός)

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: "Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην πόλη μας. Ο Δήμος Πειραιά στηρίζει τις  προσπάθειες των νέων ανθρώπων,  οι οποίοι με τις δημιουργικές ιδέες τους, επιθυμούν να συμβάλουν στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας. Ο Πειραιάς μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό κύτταρο πολιτισμού. Αυτό επιθυμούμε και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε".

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου (Ώρα έναρξης: 21:00)Εναρκτήρια εκδήλωση στο café/bar “Darling” (Δραγάτση 8, Πειραιάς).  Στην εκδήλωση θα τραγουδήσει live η Dusk και η Πελαγία Νάκη στα πλήκτρα.  Είσοδος ελεύθερη.


Τρίτη 21 έως Σάββατο 26 Φεβρουαρίου: Προβολές ταινιών στο ισόγειο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (Λ. Ηρώων Πολυτεχνείου 34, Πειραιάς).
Το κόστος παρακολούθησης διαμορφώθηκε στα 20 ευρώ για το σύνολο των ταινιών, ενώ το ημερήσιο εισιτήριο παρακολούθησης κοστίζει 5 ευρώ. (Το πρόγραμμα προβολής των ταινιών στο site του Δήμου Πειραιά  www.pireasnet.gr).

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου: Απονομή βραβείων στο Φουαγιέ 1ου ορόφου του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στις 21.00.  Την απονομή θα παρουσιάσουν η Ξανθή Γεωργίου και ο Στέλιος Καλαϊτζής.   Είσοδος ελεύθερη.

Παράλληλα με τις προβολές των ταινιών και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, διοργανώνονται 3 εξειδικευμένα σεμινάρια κινηματογραφικού αντικειμένου.  Συγκεκριμένα:

-  22/2/2017 (15.30 – 19.00): Κινηματογραφικό Εργαστήρι από τον Γιάννη Οικονομίδη και τον Βαγγέλη Μουρίκη.  Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου, θα προβληθεί η ταινία "Το Μικρό Ψάρι" και στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ανάλυση της ταινίας από τους 2 εισηγητές.  Είσοδος Ελεύθερη

- 22/2 & 23/2 (14.00 – 18.00): Η μικροκίνηση ως μέσο έκφρασης στον κινηματογράφο από την Μαρία Στεφανίδου.  Το σεμινάριο στοχεύει στην χρήση του σώματος και των εκφράσεων ως βασικό μέσο έκφρασης στην τέχνη του κινηματογράφου στο πλαίσιο της μικρο-υποκριτικής.  Κόστος συμμετοχής: € 20

- 20/2 έως και 26/2 (14.00 – 19.00): Σκηνοθεσία και υποκριτική στον κινηματογράφο από τον Στέλιο Καλαϊτζή και Κυριάκο Νοχουτίδη.  Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στην ανάλυση και απόδοση δύο-τριών σκηνών ενός κινηματογραφικού έργου.  Κόστος συμμετοχής: € 30

Λόγω περιορισμού θέσεων σε όλα τα σεμινάρια, απαιτείται η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο e-mail piraeusfilmfestival@gmail.com έως 20/2/2017.

Περισσότερες πληροφορίες στις σελίδες:

 
Top