Περιοχές του Πειραιά επισκέφτηκε  το πρωί της Πέμπτης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Λίγο πριν τις 10 το πρωί βρέθηκε στο εργοτάξιο του Μετρό στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ενώ στο πρόγραμμα των επισκέψεών του περιλαμβάνονταν το βιομηχανικό-επιχειρηματικό πάρκο Σχιστού και το κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεναγήθηκε από τους μηχανικούς της Αττικό Μετρό και ενημερώθηκε για την πορεία του έργου, που θα ενώνει το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.
Τον κύριο Μητσοτάκη, τον οποίο συνόδευαν στελέχη και βουλευτές της ΝΔ από τον Πειραιά, υποδέχθηκε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης. Με την ολοκλήρωση του έργου, το μετρό θα ενώνει το αεροδρόμιο με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Οι τρεις πρώτοι σταθμοί θα είναι έτοιμοι το 2019, ενώ η γραμμή που θα καταλήγει εκεί θα συνδέεται με το σταθμό της Αγίας Μαρίνας.

Στη συνέχεια ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εντός του βιομηχανικού – επιχειρηματικού πάρκου Σχιστού. Εκεί υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει «ένα διαφορετικό αφήγημα για την έξοδο από την κρίση, μέσα από νέες επενδύσεις, σταθερό φορολογικό πλαίσιο και μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις».

Οι επιχειρηματίες από την πλευρά τους τόνισαν την ανάγκη να λειτουργήσουν ξανά τα ναυπηγεία στην περιοχή με στόχο να επαναπατριστούν τα 14 δισ. δολάρια που έφερνε η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στη χώρα.

Ο αρχηγός της ΝΔ επισήμανε ότι η χώρα «χρειάζεται μια κυβέρνηση φιλική προς τις επενδύσεις». «Αντί να τσακωνόμαστε για το παρελθόν ας μιλήσουμε για το μέλλον» είπε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα πρέπει να αναδείξει.

Σημείωσε ακόμη ότι η χώρα θα πρέπει να έχει μια ξεκάθαρη πολιτική στη ναυτιλία και στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της Cosco, επισημαίνοντας τις ευκαιρίες που δίνονται να αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική ο κλάδος. Κατόπιν βρέθηκε στην κεντρική αγορά του Κορυδαλλού, όπου συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες.

 
Top