Να δώσει τελική και οριστική λύση στο θέμα των απλήρωτων συμβασιούχων – "παρατασιούχων" Δήμων, «…σε διαφορετική περίπτωση θα είναι απόλυτα υπεύθυνη για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων που διεκδικούν το αυτονόητο!!!», καλεί την Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία, προειδοποιώντας… η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση

"Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση, εδώ και μήνες, να λάβει όλα τα αναγκαία νομοθετικά μέτρα σε σχέση με την παράταση των συμβάσεων μέχρι το τέλος του 2017 προκειμένου να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με το φαινόμενο, οι εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά εποχή.

Η 10η Φεβρουαρίου 2017 είναι η ημέρα πληρωμής δεδουλευμένων αποδοχών για τον Ιανουάριο. Ήδη, γνωρίζουμε πως σε μια σειρά μεγάλων Δήμων, τόσο στην Αττική όσο και στην Περιφέρεια, τα επίμαχα εντάλματα πληρωμής επιστρέφουν αθεώρητα, δημιουργώντας εκρηκτικό κλίμα στους Δήμους, αφού εκατοντάδες εργαζόμενοι θα παραμείνουν απλήρωτοι.

Ήδη, από τις αρχές του Ιανουαρίου 2017 με απεργιακή κινητοποίηση είχαμε επισημάνει την αδικαιολόγητη κωλυσιεργία επίλυσης του προβλήματος. Ακόμη και η τροπολογία που η κυβέρνηση διέρρευσε στον Τύπο, που «ευελπιστούμε» να δώσει λύση στο πρόβλημα, είναι τουλάχιστον αδικαιολόγητο που παραμένει στα συρτάρια.

Ιδίως όταν από τα τέλη του προηγούμενου έτους, μετά τις παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας οι αρμόδιοι Υπουργοί κα Όλγα Γεροβασίλη και ο κ. Πάνος Σκουρλέτης είχαν δεσμευτεί για την άμεση νομοθετική παρέμβαση σε συνεργασία με το Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να μην φτάσουμε στο σημείο οι εργαζόμενοι να παραμείνουν απλήρωτοι.

Δεν πρόκειται ούτε οι εργαζόμενοι ούτε η Ομοσπονδία να παραμείνουμε άλλο θεατές και μόνο των εξελίξεων.

Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει την ακώλυτη καταβολή της μισθοδοσίας τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι απόλυτα υπεύθυνη για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων που διεκδικούν το αυτονόητο!!!"
http://www.pireasnews.gr/
 
Top