Με τη σπουδαία συγγραφέα Ιωάννα Καρυστιάννη θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου, με αφορμή τη διδασκαλία- ανάγνωση του βιβλίου της, «Μικρά Αγγλία». Η εκδήλωση του 1ου ΓΕΛ, που γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, είναι ανοιχτή στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη στις 8 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου (Υψηλάντου 176, Αμφιάλη).
Η Ιωάννα Καρυστιάνη γεννήθηκε στα Χανιά το 1952 από Μικρασιάτες γονείς. Σπούδασε νομικά. Δούλεψε ως σκιτσογράφος. Βιβλία της: Με γκρι και γκρίζο, σκίτσα (Εκδόσεις Αίολος, 1985), Ένα σκίτσο στο τσεπάκι, σκίτσα (Εκδόσεις Αίολος, 1987), Η κυρία Κατάκη, διη­γήματα (Εκδόσεις Καστα­νιώτη, 1995), Μικρά Αγγλία, μυθιστόρημα (Εκδόσεις Καστανιώτη, 1997), Κουστούμι στο χώμα, μυθιστόρημα (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2000), O άγιος της μοναξιάς, μυθιστόρημα (Eκδόσεις Kαστανιώτη, 2003), Σουέλ, μυ­θιστόρημα (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2006), Τα σακιά, μυθιστόρημα (Εκ­δόσεις Κα­στανιώτη, 2010), Καιρός σκεπτικός, διηγήματα (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2011), Το φαράγγι (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2015). Έχει επίσης συνεργαστεί στο σενάριο της ταινίας «Ψυχή βαθιά» του συζύγου της Παντελή Βούλγαρη (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2009) και έχει γράψει τα σενάρια των ταινιών «Nύφες» (Eκδόσεις Kαστανιώτη, 2004) και «Μικρά Αγγλία» του ίδιου σκηνοθέτη.
Πλούσια επίσης, είναι η πολιτική και κινηματική της δράση, ενώ για τους αγώνες της ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία βασανίστηκε.
http://www.pireasnews.gr/
 
Top