Με κορυφαίο παίκτη του τον Σεμπά και σκόρερ τους Βιάνα (2'), Ελιουνούσι (42') και Φορτούνη (56'), ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύθηκε μέχρι το τελικό υπέρ του 3-0 επί του Ηρακλή στο Φάληρο.

Μετά την εκτός έδρας επιτυχία του κόντρα στην Βέροια, ο Ολυμπιακός είχε να αντιμετωπίσει μια ακόμη ομάδα που μάχεται για την σωτηρία της. Αυτή τη φορά ήταν ο Ηρακλής, τον οποίο υποδέχθηκαν οι Πειραιώτες στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την 19η αγωνιστική της Super League.

Εκτός πλάνων του Πάουλο Μπέντο για το παιχνίδι με τον Γηραιό έμειναν οι Παρέδες (είχε ενοχλήσεις μετά το ματς με τον Άρη), Ρέτσος (εκτίει ποινή μιας αγωνιστικής), Ντα Κόστα (προφυλάχθηκε ενόψει Κυπέλλου) και οι Ντομίνγκες, Καμπιάσο, Μπουχαλάκης, Ανσαριφάρντ για λόγους τακτικής. Ο Πορτογάλος τεχνικός προτίμησε για μια ακόμη φορά την διάταξη 4-2-3-1, με τον Μποτία να επιστρέφει στην ενδεκάδα και τον Ρομαό σε ρόλο αντί - Μιλιβόγεβιτς.

Με νέο πρόσωπο στην αποστολή τον Αργυρόπουλο (μεταγραφικό απόκτημα από τον Πανιώνιο) αλλά χωρίς τους τραυματίες Γροντή - Λεοζίνιο και τον τιμωρημένο Ιντζόγλου, όπως και τον Λουκίνα που έμεινε εκτός για λόγους τακτικής, ταξίδεψε ο Ηρακλής στον Πειραιά, με τον Σάββα Παντελίδη να επιλέγει σύστημα με τρεις στόπερ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Με κορυφαίο του γηπέδου τον Σεμπά, ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να επικρατήσει των αντιπάλων του, που φάνηκαν επιθετικά μόνο στο δεκάλεπτο 60' - 70' και είχαν σε σπουδαία βραδιά τον Χουάντερσον. Τα γκολ για το τελικό 3-0 στο Φάληρο υπέρ των Πειραιωτών ήρθαν από τους Βιάνα, Ελιουνούσι, Φορτούνη.
http://www.pireasnews.gr/2017/02/3-0.html
 
Top